Hiszpański grill Josper
I to nie byle jaki! Sercem naszej kuchni jest Josper Equipos Brasa – specjalny piec z Barcelony opalany węglem drzewnym pochodzącym z egzotycznych drzew z Ameryki Południowej. Wysoka temperatura w środku i aromaty drzewne sprawiają, że wszystko co z niego wychodzi smakuje nieziemsko, od warzywek, przez owoce morza, na stekach kończąc.
Tapasy, steki i burgery,
czyli hiszpańska kuchnia z twistem w Kołobrzegu
Na pierwszych stronach naszego menu znajdziesz selekcję kilkudziesięciu tapasów, zarówno klasycznych, jak i z autorskim twistem. To świetny sposób na mniejszy głód, przekąskę do drinków, lub cały obiad, szczególnie dzielony z bliskimi. Poza typowo hiszpańską kuchnią, marzyły nam się wybitne steki! Serwujemy je tak, jak podpatrzyliśmy w barcelońskich restauracjach – plastrowane i serwowane z grillem do samodzielnego wykończenia. Dzięki temu to nasi goście decydują o idealnym stopniu wysmażenia. Aby nasza kuchnia była otwarta na wszelkie gusta, wprowadziliśmy do oferty autorskie burgery. Spędziliśmy wiele godzin na poszukiwaniu idealnej bułki, wołowiny i kompozycji składników. Nasze maślane bułeczki robimy sami od podstaw według autorskiego przepisu. Przygotowaliśmy także wersję dla wegetarian z niezwykłym Beyond Burgerem – warto spróbować, bo zaskakuje nawet największych fanów mięsa.
Koktajle hiszpańskie i autorskie
Nasz bar oferuje zarówno hiszpańskie klasyczne pozycje, jak i koktajle inspirowane hiszpańską kuchnią, na bazie typowych hiszpańskich i latynoskich alkoholi. Naszą dumą są dzbanki pełne Sangrii, czyli wina macerowanego z owocami. Na życzenie nasi barmani przygotowują także klasyczne koktajle.
Hiszpańskie wino
Mamy w portfolio niemal 50 win. I to samych hiszpańskich – w tym naturalnych, które doskonale komponują się z naszą kartą. Ale to nie wszystko! Wina dostępne w naszej selekcji można kupić również na wynos – winoteka Fuego się poleca.